השוואת אפליקציות – קורקינטים חשמליים

הקורקינטים החשמליים נמצאים בכל מקום – על מדרכות, לצד חופי הים, בפארקים ובגנים. כדי להתחיל להשתמש בקורקינטים החשמליים, צריך לבחור באחת האפליקציות להשכרת קורקינטים. באיזה אפליקציה כדאי לבחור? כל הפרטים – בכתבה שלפניכם.  

 

טרנד הקורקינטים החשמליים

הקורקינטים החשמליים נכנסו לחיינו זה לא מכבר, וכבר נראה שהם השתלטו לחלוטין על ערי המרכז ובראשן כמובן, תל – אביב הגדולה. מידי יום אלפי רוכבים משתמשים בקורקינטים החשמליים אשר ניצבים באזורים שונים ברחבי ערי המרכז, והודות לכך מגיעים הם במהירות ובקלות ממקום למקום.

היתרונות הרבים של הקורקינט החשמלי מוכרים וברורים – לא צריך למצוא חניה, אין צורך לעמוד בפקקים, השימוש בקורקינט אינו מזהם את הסביבה, הוא זול בהשוואה לנסיעה ברכב, אין זמן המתנה להתחלת הנסיעה בדומה לנסיעה בתחבורה ציבורית ועוד מגוון יתרונות רחב. בפועל, הקורקינט החשמלי מעניק עצמאות מוחלטת לרוכבים עליו, כאשר הנסיעה עליו היא מהנה ביותר. ובכן, אין זה מפתיע שטרנד הקורקינטים החשמליים כבש את תל – אביב, רמת – גן, גבעתיים והסביבה, ולא נראה שהוא עתיד לעזוב אותנו בקרוב.

 

השכרת קורקינטים חשמליים

כל מי שעבר בערי המרכז לאחרונה, וודאי שם לב למאות קורקינטים היושבים חסרי מעש במדרכות הערים, ללא נקודות עגינה מוגדרות. לאמיתו של דבר, הקורקינטים הללו הם קורקינטים המיועדים להשכרה. השכרת הקורקינטים נעשית בצורה הבאה – אדם המעוניין לשכור קורקינט, מאתר בראש ובראשונה קורקינט באחד מרחובות העיר.

לאחר מכן, עליו להוריד את האפליקציה של חברת ההשכרה של הקורקינט הנבחר, וכל שעליו לעשות הוא לסרוק את הברקוד המוצב על גבי הקורקינט. כמה שניות לאחר סריקת הברקוד, יפתח הקורקינט (שיהיה מוטען ומוכן לנסיעה) לשימוש. על הנסיעה יש לשלם סכום לא גדול, באמצעות האפליקציה.

אפשר כמובן לרכוש קורקינט ולא להשתמש בשירות השכרת קורקינטים. יתכן אפילו שלאורך זמן הרכישה תתברר כמשתלמת מבחינה כלכלית. יחד עם זאת, בהשכרת קורקינט הרוכב לא צריך לדאוג למקום העגינה של הקורקינט בסיום הרכיבה. בנוסף, אין דאגה מפני גניבת הקורקינט, ואין חשש מפני בלאי ותקלות בגוף המכשיר, שעלולים להתרחש עקב גשם, תנאי מזג אוויר קשים אחרים ובלאי טבעי.

אם כן – נדמה שהשכרת הקורקינטים באמצעות האפליקציות השונות כדאית בהחלט. יחד עם זאת, יש מספר רב של אפליקציות. איזו חברת השכרה נחשבת לטובה ביותר? איזו אפליקציה כדאי להוריד?      

 

חברת Bird

  • על החברה

חברת בירד (Bird) האמריקאית, החלה לספק שירותי השכרת קורקינטים של חברת שיאומי (Xiaomi),  לפני יותר משנה. תחילה, פעלה החברה באזור אוניברסיטת תל – אביב בלבד, כאשר היא ביצעה שיתוף פעולה עם אגודת הסטודנטים של האוניברסיטה; אך עד מהרה התחילה בירד לספק שירותי השכרה באזורים אחרים של העיר, ואף הצליחה לפלס את דרכה לתואר חברת ההשכרה המוכרת ביותר בעיר תל – אביב. 

 

  • זמני השכרה

ניתן להשכיר קורקינט לכל אורך שעות היממה, גם בימי שבת וחג (בכפוף לתשלום נוסף בשעות ובימים אלו).

 

  • מחיר

בירד גובה 5 שקלים עבור כל נסיעה בודדת, כאשר על כל דקת נסיעה יש להוסיף תשלום על סך 50 אגורות. לצורך הדוגמא – אדם ששכר קורקינט של בירד והשתמש בו במשך 20 דקות, ייאלץ להיפרד מ15 שקלים (חמישה שקלים קבועים, ועוד 50 אגורות כפול 20 דקות).

החל מסוף שנת 2019, החלה החברה לגבות 60 אגורות עבור שעות וימי נסיעה בהם לא מתקיימת תחבורה ציבורית.

 

  • כמה משתמשים יש לאפליקציה?

נכון לדצמבר 2019, עומד מספר המשתמשים באפליקציית בירד על 30,000 משתמשים. 

 

  • למי מיועד השימוש?

כל רוכב מעל גיל 18.

 

  • הטענה

כל אדם שהוריד את האפליקציה יכול להרוויח כסף מהטענה של קורקינטים של בירד בביתו הפרטי. כל הטענה מזכה את המטעין בסכום שנע בין 20 שקלים ל70 שקלים, בכפוף למצב הסוללה ומיקום הקורקינט.  

 

חברת Leo

  • על החברה

בעלי החברה הם מנחה התוכנית 'אופירה וברקו' ואחד מגדולי כדורגלני העבר הישראליים בכל הזמנים – אייל ברקוביץ, בצוותא עם בעלי חברת אינוקים (חברת ייצור ומכירת קורקינטים חשמליים). החברה התחילה לפעול גם היא בערי המרכז, כאשר ביולי 2019 הפסיקה החברה לספק שירותי השכרת קורקינטים בתל אביב (בערים אחרות החברה פועלת כרגיל). בטווח הרחוק, מתכננים בחברה לספק שירות השכרת קורקינטים באילת, חיפה, ואף במדינות נוספות.

 

  • זמני השכרה

החברה מאפשרת לשכור קורקינטים חשמליים משך כל שעות היממה. ישנה אפשרות לשריין קורקינט ספציפי עד 15 דקות טרם תחילת השימוש. 

 

  • מחיר

לאו גובה 5 שקלים עבור כל נסיעה בודדת, כאשר על כל דקת נסיעה יש להוסיף תשלום על סך 50 אגורות. לדוגמא – נסיעה של 10 דקות תעלה עשרה שקלים (5 שקלים קבועים, ועוד חצי שקל לכל דקת נסיעה).

במהלך השימוש בקורקינט ניתן להקפיא את הפעילות לכמה דקות לצורך עצירות קלות.

 

  • כמה משתמשים יש לאפליקציה?

נכון לדצמבר 2019, עומד מספר המשתמשים באפליקציה של חברת לאו על כ- 10,000 משתמשים. 

 

  • למי מיועד השימוש?

כל רוכב מעל גיל 18.

 

  • מי מטעין את הקורקינטים?

החברה אחראית על הטענת הסוללות הנשלפות של הקורקינטים שברשותה.  

 

חברת Wind

  • על החברה

ווינד היא חברת השכרת הקורקינטים הראשונה אשר השיקה את השירות בישראל. 

החברה משכירה קורקינטים של חברת סגווי, ופועלת נכון לכתיבת שורות אלו בתל אביב בלבד. 

 

  • זמני השכרה

החברה מאפשרת לשכור קורקינטים חשמליים עד 8 בערב. 

 

  • כיצד משתמשים בקורקינט?

ניתן להשתמש בקורקינט באמצעות קוד המסופק על ידי האפליקציה. 

 

  • מחיר

וינד גובה 5 שקלים עבור כל נסיעה בודדת, כאשר על כל דקת נסיעה יש להוסיף תשלום על סך 50 אגורות (נסיעה של 10 דקות לדוגמא תעלה 10 שקלים)

 

  • למי מיועד השימוש?

כל רוכב מעל גיל 18.

 

  • מי מטעין את הקורקינטים?

החברה אחראית על הטענת הקורקינטים. 

 

חברת Lime

  • על החברה

העיקרון המנחה של החברה הוא רכיבה שיתופית על קורקינטים חשמליים. העיקרון בא לידי ביטוי בהטענה המתבצעת על ידי המשתמשים, וכך המשתמש רוכב על הקורקינט מצד אחד בתשלום, ומצד שני מקבל תשלום בחזרה עבור הטענה של הקורקינטים. הקורקינטים של ליים מיוצרים יחד עם חברת סגווי, מבית שיאומי (Xiaomi). ניתן לאתר קורקינטים זמינים של החברה באמצעות גוגל מפות (google maps).

 

  • זמני השכרה

החברה מאפשרת לשכור קורקינטים חשמליים עד 8 בערב. 

 

  • כיצד משתמשים בקורקינט?

ניתן להשתמש בקורקינט באמצעות קוד המסופק על ידי האפליקציה. 

 

  • מחיר

ליים גובה 5 שקלים עבור כל נסיעה בודדת, כאשר על כל דקת נסיעה יש להוסיף תשלום על סך 50 אגורות (נסיעה של 10 דקות לדוגמא תעלה 10 שקלים). ברחוב שדרות ירושלים (יפו), התשלום נקבע פר דקה בלבד, ללא גביית תשלום קבוע על סך חמישה שקלים.  

 

  • למי מיועד השימוש?

כל רוכב מעל גיל 18.

 

  • מי מטעין את הקורקינטים?

בשל עיקרון השיתופיות בו דוגלת החברה, המשתמשים בקורקינט יכולים לקחת את הקורקינט לביתם ולהטעין אותו שם תמורה סכום של עד 70 שקלים, בהתאם למיקום הקורקינט ומצב חיי הסוללה. 

 

  • הטבות נוספות

החברה מחלקת קסדות. כמו כן, כל משתמש באפליקציה שמזמן חבר להשכרת קורקינט של החברה, מקבל הטבה על סך 11 שקלים. 

 

סיכום – באיזו חברה ואפליקציה להשכרת קורקינט כדאי לבחור?

כפי שניתן לראות, אין כמעט הבדל במחיר שמציעות החברות השונות, והן כולן מציגות מחיר של חמישה שקלים קבועים פר נסיעה, בתוספת 50 אגורות לכל דקת נסיעה. לפיכך, קשה להצביע על זהות החברה הטובה ביותר בנושא. מעט הבדלים ניתן למצוא בשעות בהן פועלת כל חברה (ליאו ובירד פועלות גם בשעות הלילה המאוחרות, אם כי ליאו הפסיקה לספק שירות בתל אביב). בנוסף, יש הטבות מסוימות שמוענקות על ידי כמה חברות (הטבת 'חבר מביא חבר' של חברת ליים, אפשרויות הטענה של המשתמשים שמציגות מספר חברות ועוד). 

ובכן, נראה שאין הבדל משמעותי בין האפליקציות השונות. מה שכן יכול לעשות את ההבדל זו הדרך בה אתם רוכבים על הקורקינט. וודאו שאתם נוסעים בצורה זהירה, בטוחה וחוקית, כדי שלא תפגעו חלילה באחרים או בעצמכם, ותגיעו ליעדכם שלמים ובריאים. 

קורקינט חשמלי
עוד בנושא צרכנות
שח מט
6 משחקים שישפרו לכם את החשיבה האנליטית

החשיבה האנליטית היא כישור חיוני בעולם המודרני, שבו אנו נדרשים לקבל החלטות מושכלות ולפתור בעיות מורכבות באופן תדיר. משחקים מסוימים יכולים לסייע בפיתוח כישורי החשיבה

a tax calculator
תכנון מס מקצועי לקראת פרישה

יוצאים לפנסיה? כדאי שתכירו את סעיף 125ד לפקודת מס הכנסה – פטור על רווחי הון אנשים שמשקיעים בניירות ערך נדרשים ברוב המקרים לשלם סכום גבוה

בחירה נכונה של יועץ תעסוקתי

איך לבחור יועץ תעסוקתי? לאורך הקריירה, זה טבעי להרגיש לפעמים שאנחנו לא במקום המדויק לנו ביותר, בין אם מבחינת התגמול, הסיפוק מהעבודה או אפילו היבטים

חשיבות הביטחון בזוגיות

בכל הנוגע למערכות יחסים אינטימיות, ישנם מספר גורמים שיכולים לתרום לחיבור מוצלח ומספק בין בני זוג. אחד הגורמים החשובים ביותר הוא תחושת הביטחון של הגבר

מחפשים פוסט מסוים?
נא להקליד בשורת חיפוש את הפוסט שאתם מחפשים, או שתוכלו לדפדף באתר
חיפוש