הלוואה לפתיחת עסק לבעלי נכס

בישראל קיימים עסקים רבים מאוד, מהם קטנים, מהם בינוניים ומהם גדולים. כאשר מחליטים להקים עסק חדש, עולה שאלה חשובה שמשותפת לכל סוגי העסקים ובכל הענפים – כיצד לממן את העלויות הנדרשות.

חלק מסוים מהעסקים נפתחים תוך שימוש בהון עצמי בלבד, אולם לרוב מבצע מימון משולב. חלק מהסכום הינו כזה שקיים בידי המשקיע או היזם וחלק אחר שלו יגויס בדרך של קבלת הלוואה. בסקירה שלהלן נספר על כמה סוגים אפשריים של הלוואות לצורך פתיחת עסק. השימוש יכול להיות בערוץ אחד או ביותר מאחד, אך כדאי להכיר את כולם כדי לקבל את ההחלטה המושכלת ביותר.

הלוואות עסקיות לבעלי נכסים

הדרך הראשונה לקבלת הלוואה לפתיחת עסק פשוטה בתכלית, לפחות לכאורה. כל מה שצריך לעשות הוא לגשת לסניף הבנק, לספר להם על מהות העסק או היוזמה העסקית, ולבקש הלוואה עסקית מתאימה. למעשה, התהליך סבוך קצת יותר והבנק ידרוש על פי רוב נתונים שונים אודות העסק, אודות המחזור הכספי שצפוי להתקבל במהלך העסקים ועוד.

במקביל, קיימת סבירות גבוה שהבנק יבקש העמדה של ביטחונות. הביטחונות הללו נועדו לאפשר לבנק "לישון בשקט". במילים אחרות, במידה והעסק לא יצליח, מימוש הביטחונות יאפשר את החזר ההלוואה. בנקודה זו עשויה להתעורר בעיה – עסקים חדשים עשויים להתקשות בהעמדת בטחונות מספקים ובמקביל – אין להם עדיין תזרים מזומנים מפעילות עסקית. למרבה המזל, יש פתרונות מימון נוספים, שיכולים לעזור.

הלוואה לפתיחת עסק

המדינה ערבה

הלוואות בערבות המדינה נועדו לאפשר לעסקים קיימים שרוצים להתרחב וגם לעסקים חדשים שנמצאים בתהליך הקמה, לעבור בהצלחה את המשוכה של אישור ההלוואה. חשוב לדעת שמדובר, למעשה, על הלוואות בנקאיות לכל דבר, שבהן הבנק בודק את יכולת ההחזר, את ההתכנות הכלכלית של העסק, את הרווחיות הצפויה ואת סיכויי ההצלחה בכלל. עם זאת, קיימת כאן הקלה משמעותית מבחינת העמדת בטחונות.

שלא כמו בהלוואות רגילות, כאן אין צורך להעמיד ערבויות, גם אם כן – מדובר על ערבויות בגובה נמוך ביחס לסכום ההלוואה. דבר זה מתאפשר בזכות העובדה שהמדינה, באמצעות חברות שפועלות מטעמה, בודקת את היוזמה העסקית ומי שנמצא מתאים לכך – המדינה תספק עבורו את הערבות הנדרשת מבחינת הבנק.

 

קרנות ליזמים

דרך נוספת לקבלת הלוואות, במיוחד לעסקים חדשים, ניתן למצוא בקרנות שונות שהוקמו לצורך כך. חלק מהקרנות הן פרטיות, אחרות הן עסקיות ויש גם קרנות שפועלות על בסיס וולונטרי. יש לציין שלכל קרן יש סעיפי התקשרות שונים, וחלקן פעולות בתחומים מאוד מסוימים מבחינת אזור גיאורגפי (פיתוח הנגב או הגליל, למשל) או בענפים מסוימים (טכנולוגיה, תעשיה וכן הלאה).

 

אפשר במשכנתא

כאשר יזם חולם לפתוח עסק, ויש לו נכסים קיימים כגון נדל"ן למשל (ואפילו דירת מגורים), קיימת אפשרות לבקש הלוואת משכנתא לצורך כך. היתרון הגדול של הלוואה מסוג זה היא שאין צורך בבדיקת נאותות עמוקה לעסק. הבנק, שמקבל הגנה בצורה נכס שקל לממש, יכול להיות רגוע גם בלי לבדוק את כל הפעילות העסקית הצפויה.

מצד שני, חשוב להבין שגם כאן יש סיכון. במידה והעסק לא יצליח להתרומם, הבנק עשוי לדרוש את העמדת הנכס למכירה. לכן, נמליץ במאמר מוסגר לכל בעל עסק חדש לערוך תוכנית עסקית מסודרת, כדי להקטין למינימום את אי הוודאות והסיכון.

 

הלוואות פרטיות לבעלי נכס

הדרך האחרונה שנזכיר בהקשר של הלוואה לעסקים היא למעשה הלוואה כללית, שלא נועדה רק לפעילות עסקית. הלוואה לכל מטרה, למשל, שיכולה לשמש גם יזמים, יכולה להתקבל הן בבנק והן בצורה של אשראי חוץ בנקאי. לרוב, הלוואות כאלה יהיו מצומצמות בהיקפן ולכן לא יתאימו להקמה של עסקים גדולים ומורכבים.

כתבות נוספות בנושא

הלוואות בצ'קים

לצד הגופים הבנקאיים, אשר מתנים הענקת הלוואה בשלל מאפיינים

הזינו את מספר הטלפון ושלחו לנו הודעה לוואטסאפ >>>