גיבוי בענן – המדריך המלא

מה זה גיבוי בענן

לא, אתם לא שמים את הקבצים שלכם בשמיים. ענן הוא שם למחשב מרוחק שיחזיק עבורכם את הקבצים. פירוש הדברים שבזמן גיבוי על ענן אתם מעבירים דרך האינטרנט קבצים למחשב מרוחק, הקבצים מגיעים אליו ונשמרים שם כגיבוי או כדי לאפשר לכם למחוק את התכנים המקוריים מהמכשיר שלכם, ולפנות קצת מקום ואויר לנשימה.

 

גיבוי בענן לעומת אחסון בענן

אם התכנים חשובים לכם מספיק כדי שישארו פיזית גם אצלכם, ואתם רוצים שלא יאבדו לעולם ולכן אתם רוצים לשמור עותק נוסף על מחשב מרוחק – אתם רוצים לגבות בענן את התכנים. גיבוי בענן הוא גם מונח שמתייחסים בו לשמירה של קבצים על מחשב מרוחק, במקרה ורוצים להחליף מכשיר או לפני פעולות שיסכנו את המידע על המכשיר.

בכל מקרה – אם הקבצים נשארים אצלכם, או ייובאו מהמחשב המרוחק תוך זמן קצר – אתם מגבים את המידע על ענן. אם אתם שומרים למחשב מרוחק את המידע, אך מסירים אותו למשך זמן ארוך מהמכשיר שלכם (כנראה כדי לפנות על המכשיר שלכם מקום, כי הזכרון עומד להסתיים), אתם מאחסנים בענן את התכנים.

בין אם אתם מגבים או מאחסנים את המידע שלכם על ענן, תהנו משלל אפשרויות – שחזור המידע, שיתוף המידע (בקלות גדולה לעומת שיתוף מידע שאינו על ענן), ראש שקט, ועוד.

 

מה מגבים בענן?

בדרך כלל, מה שיקר לאנשים במיוחד הוא מידע בסיסי לתפעול המכשיר הסלולרי שלהם (שיחות באפליקציות, ספר הטלפונים…), תמונות וסרטוני וידאו שצילמו (ונמצאים על המחשב או בסלולר), ובעלי עסקים בדרך כלל מגבים מסמכים חשובים ומידע על הלקוחות שלהם, כדי למנוע מצב שמידע חשוב כל כך ילך לאיבוד.

חשוב שתבינו – אין מה לגבות אפליקציה, משחק או תוכנה – מאחר וקל מאוד לשחזר אותם במקרה הצורך גם ללא גיבוי. כן יש מה לגבות את המידע בתוך האפליקציה או היצירות שיצרתם באמצעות התוכנה.

 

למה לגבות בענן?

ישנן 2 סיבות עיקריות לגיבוי בענן:

  1. המידע חשוב ואסור שילך לאיבוד. בדרך כלל מידע של חברה או ארגון, מידע של אדם המנהל עסק, מסמכים חשובים או קריטיים, או מידע על לקוחות שאסור שילך לאיבוד.
  2. מידע סנטימנטלי – בדרך כלל תמונות או סרטוני וידאו בעלי ערך רגשי גבוה. תמונות מטיול לברזיל, וידאו של הילד שלכם הולך לבית הספר בפעם הראשונה, וכדומה.

 

איך מגבים בענן?

ראשית – בחרו לכם שירות גיבוי. הרבה שירותים יציעו נפח אחסון חינמי כלשהו, ועלות עבור נפח גדול יותר. שירותים נפוצים ואמינים לגיבוי תכנים הם backblaze, דרופבוקס ודרייב של גוגל, onedrive של מייקרוסופט ו-mega. סקרו את שלל האפשרויות, הנפח שמוצע לכם ומאפייני השירות, ובצעו החלטה מושכלת באיזה שירות להשתמש.

קודם שוחחנו על ההבדל בין גיבוי בענן לאחסון על ענן, וחלק מהשירותים האלו נבדלים בכך שהם יותר באוריינטציה לאחת משתי האופציות.

דרופבוקס, דרייב ו-onedrive נועדו יותר לגיבוי, הקובץ ישאר במקביל גם אצלכם (וכשישתנה אצלכם – יתעדכן גם בענן אוטומטית), כך שלא ניתן להשתמש בשירותים האלו בקלות כדי לפנות מקום מהמכשיר שממנו הקבצים מגובים.

שירות mega ושירות backblaze נועדו יותר לאחסון על ענן ויעזרו לכאלה שמעוניינים לפנות מידע מהמכשיר שלהם אחרי שגובה, mega מציע 50 גיגה חינם (לעומת 15 גיגה בלבד מול שירותי גוגל לגיבוי), שזה מכובד מאוד לכל הדעות, ו-backblaze מציע אחסון לא מוגבל ב-60 דולר לשנה, שגם זו הצעה נדיבה ומשתלמת במיוחד עבור מי מכם שיש ברשותו תכנים כבדים ורציניים לגבות. 

 

בחרתי לי שירות גיבוי לפי הצרכים שלי, מה עכשיו?

אחרי שבחרתם את השירות, הרשמו אליו, ולאחר ההרשמה התקינו את התוכנה למחשב או האפליקציה שלו לסלולרי שלכם (אם אתם רוצים לגבות באמצעות השירות קבצים מהסלולרי שלכם – התקינו אפליקציה, אם מהמחשב – התקינו את התוכנה למחשב, אם גם וגם – התקינו את שניהם בשני המכשירים).

עבור המגבים שאינם זקוקים לפינוי מקום מהמכשירים שלהם – דרופבוקס ו-onedrive מספקים חויה נוחה מאוד – תווצר עבורכם תיקיה במחשב שלכם שכל מה שיכנס אליה יגובה אוטומטית על הענן, ויהיה נגיש מהמחשב ומהסלולרי בכל רגע נתון אחרי שגובה. שימו לב שכאשר תשנו קובץ בתיקייה הזו – הקובץ ישתנה מקביל גם על ענן, ולא תוכלו למחוק אותו מהמכשיר שלכם כי הוא ימחק במקביל גם בענן.

 

"אין לי כסף אין לי…"

אם אתם רוצים לגבות מידע ולא להוציא כסף, אבל יש ברשותכם כמות גדולה של תוכן ואין שירות שמציע נפח כזה בחינם, האפשרות שלכם היא פשוט… לא לגבות על ענן! במקרה כזה, אני ממליץ על גיבוי מקומי על גבי הארד דיסק נוסף או חיצוני.

נכון – פחות בטוח – מאחר והמידע יכול להיכחד, להעלם או להפוך למושחת בשתי המקורות, אבל זה לא עולה כסף, לפחות לא הרבה.

על הארד דיסק נייד משלמים חד פעמי, ולא דמי מנוי חודשיים או שנתיים כמו בשירותי ענן. אם יש לכם מחשב ישן שאינו בשימוש, תוכלו לשמור את הקבצים על גביו ואפילו לא לרכוש הארד דיסק נייד, ויש עוד יתרון משמעותי: הגיבוי לוקח הרבה פחות זמן (העתקה מקומית בין התקנים לעומת שליחה של המידע באינטרנט לשרת מרוחק), והשחזור של המידע לוקח הרבה פחות זמן (מאותה סיבה בדיוק). אם אתם חובבי סרטים, תוכלו ליצור לעצמכם הארד דיסק נייד עם כל הסרטונים שאתם אוהבים וללכת איתם לכל מקום.

גיבוי בענן
עוד בנושא צרכנות
חיסכון ותוכניות חיסכון חוץ בנקאיות
תוכניות חיסכון חוץ בנקאיות

מדיניות מחיה של "מהיד לפה" היא מושג המייצג מצב של בסיס פיננסי צר המספק בקושי צרכים מינימליים. כדי למנוע תקופות רעועות כלכלית, יועצים פיננסיים ממליצים

מחפשים פוסט מסוים?
נא להקליד בשורת חיפוש את הפוסט שאתם מחפשים, או שתוכלו לדפדף באתר
חיפוש